ים כהן

פגיעה במעמד ושינוי היררכיה

שלום, אני עובד בחברת הייטק בצוות פיתוח. אנחנו 4 מפתחים בצוות ולאחרונה ראש הצוות החליט כי אחד המפתחים יהיה מנהל שלי והשלישי יהיה מנהל של הרביעי וכולם עדיין תחתיו - מעין היררכיה הזויה כזו. הדבר פגע בי אישית והמפתח השני נותן לי הוראות לגבי העבודה שלי שזה קצת מוזר ומשפיל כי הוא בעמדה דומה אך שונה. האם יש לי עילה להתפטרות ולטעון לפיטורים עקב פגיעה במעמדי? תודה מראש..

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

חוק פיצויי פיטורים קובע כי עובד שהשתנו לרעה תנאי עבודתו או שתנאי עבודתו הם כאלה שלא ניתן לדרוש ממנו להמשיך לעבוד בתנאים אלה, לרבות במקרה של הפרת זכויות העובד, רשאי להתפטר ולהיחשב כמפוטר. כאשר מתפטר עובד בטענה להרעת תנאים או דרישה להמשך עבודה בתנאים לא סבירים, עליו לתת הזדמנות למעסיק לתקן את ההרעה או את המצב הנטען ואם לא תוקן, על העובד להוכיח זאת על מנת להיות זכאי לפיצויי פיטורים. על כן, יש לבחון כל מקרה לגופו ולפי הנתונים הספציפיים לקבל החלטה נכונה. תהליך קבלת ההחלטות לקראת החלטה על סיום עבודה או במקרה של חשש מפיטורים משפיע מאוד על זכויות העובד במהלך סיום עבודתו. לכן חשוב מאוד לקבל ייעוץ משפטי טרם קבלת ההחלטות הנוגעות לסיום העבודה.