יבגני

חברת הביטוח מסרבת לבטח למקרה אובדן כושר העבודה - האם זה מאבשר למעסיק להפעיל את הסעיף 14 ללא ביטוח כזה?

האישור הכללי (סעיף 14) מחייב בביטוח מנהלים גם תשלום נוסף להבטחת 75% מהשכר במקרה אבדן כושר העבודה או הפרשה בשיעור של 2.5% מן השכר. חברת הביטוח סירבה לבטח אותי למקרה אובדן כושר העבודה, עקב ניתוח שעברתי לפני מספר שנים. כתוצאה מכך, לא הייתי מבוטח והמעביד לא הפריש דבר. האם המעביד יכול להפעיל את סעיף 14 בטענה, שלא היה ביכולתו לבטח אותי למקרה אובדן כושר העבודה ולכן הוא פתור מתנאי הזה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות לאור ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על יסוד: תלושי השכר, הפקדות פנסיוניות, הסכמי עבודה אם יש והודעה לעובד אם ניתנה. ככלל, במקרה של פציעה או מחלה הגורמות לאבדן כושר עבודה למשך זמן רב או נכות ממושכת ייתכן שעובד זכאי לפיצוי מקרן הפנסיה שלו. במקרה בו המעסיק לא עמד בחובתו להפקיד להסדר פנסיוני עשויה לקום לעובד עילת תביעה נגד המעסיק. יש חשיבות רבה לקבל ייעוץ משפטי במקרה כזה שכן הזכויות המגיעות עשויות להגיע לסכומים גבוהים וחשוב לפעול בהתאם לדין.