חזרה לפורום

התייעצות בנושא הפרת זכויות העסקה

מלי
מלי קלימיאן

שלום רב, ברצוני להתייעץ עמכם בנוגע לעבודתי האחרונה, שבה אני חושדת שהופרו זכויותיי כעובדת. אני בת 20, אני מתגוררת במושב טירת יהודה, עבדתי בחנות צעצועים (שהיא חלק מרשת מאד גדולה) בשהם במשך שנה ו-4 חודשים. ראשית כל, אני תוהה האם שולמו לי נסיעות כחוק. בתלוש המשכורת שלי רשום שאני מתגוררת בשהם (ולא בטירת יהודה), כמו כן, תשלום הנסיעות ששולמו לי ליום הוא 5.60 ש"ח, כאשר נסיעה לעבודה היתה עולה לי 11.80 ליום (5.90 לכיוון). חשוב לציין שהתרעתי זאת בפני הממונה עליי מספר פעמים אך הוא השיב בתשובות "מתחמקות" ולמעשה לא קיבלתי תשובה קונקרטית עד היום. בנוסף, כאשר הודעתי על התפטרותי מהחברה, נדרשתי מהממונה עליי למלא מספר טפסים הקשורים לפנסיה. מבירור שביצעתי גיליתי כי אלו טפסים שהייתי אמורה למלא בתחילת העסקתי ולא בסופה. שמות הטפסים הם: 1. בקשת הצטרפות כעמית - שכיר לחברת ביטוח. 2. הצהרת בריאות לחיתום רפואי בקרנות הפנסיה. 3. הרשאה מתמשכת לסוכן ביטוח או יועץ פנסיוני לקבלת מידע והעברת בקשות לביצוע פעולות. כמו כן, לא חתמתי על חוזה עבודה כלל. איני יודעת האם אני זכאית לדברים נוספים מהמעסיק, כעת, כשנותקו קשרינו, ואשמח אם תוכלו לייעץ לי כיצד לפעול. במידה והעניין רלוונטי, עבדתי באותה החברה במשך שנתיים לפני מספר שנים, ולאחר הפסקה של שנה חזרתי לעבוד שם בפעם האחרונה. תודה מראש על העזרה