רביב

האם שינוים בדרישת מעסיק להגדלת שעות עבודה ביום מחצי משרה ל 75% משרה מוגדרים כהרעת תנאים ועלולים לגרום להחלפת המועסק ייחשבו כפיטורין?

עו"ד הדר פלד טל

פיטורים הם אקט רצוני מצד המעסיק, אם המעסיק אינו מעוניין לפטר את העובד והעובד אינו מעוניין לקבל על עצמו את תנאי ההעסקה החדשים אז העובד רשאי להתפטר בדין מפוטר בשל הרעת התנאים המוחשית. התוצאה עדיין תהיה אותה תוצאה, העובד יחדל לעבוד ויהיה זכאי לפיצויי פיטורים בגין תקופת עבודתו.