איציק כחלון

פיצויי פיטורים כתוצאה מרכישת פעילות חברה

שלום, בסוף שנת 2016 נרכשה הפעילות של החברה שבה עבדתי. כתוצאה מהרכישה הייתי צריך לבחור אם לחתום על חוזה מהמעסיק החדש או לא. כיוון שהמעבר מהחברה הישנה לחדשה היה חייב להתבצע לפני מעבר לשנת 2017 לא ניתנה לנו הודעה מוקדמת ולכן המעסיק הישן בחר לא לפטר את העובדים ומנגד אף אחד מהעובדים לא התפטר מרצונו. עם זאת, כל העובדים חתמו על חוזים חדשים בחברה החדשה כאשר החברה הישנה המשיכה להתקיים. המצב כיום הוא שאני עובד בחברה החדשה מתחילת השנה. מהחברה הישנה לא התפטרתי ולא פוטרתי אך גם לא קיבלתי תלושי שכר. את תשלום הפיצויים עדיין לא קיבלתי מהמעסיק (עברו ארבעה חודשים מאז הרכישה). שאלותיי הם: * האם למרות שלא פוטרתי ולא התפטרתי מגיעים לי דמי הפיצויים? * האם העיכוב בתשלום דמי הפיצויים (ארבעה חודשים) תקין? * האם אני יכול לדרוש את התשלום בעבור אי הודעה מוקדמת למרות שלא פוטרתי בפועל? *קיבלתי לפני מספר ימים מסמך ״הודעה על הפסק עבודה״ מהמעסיק החתום על ידי המעסיק וטופס 161 שבו מצויין כי תקופת העסקתי הסתיימה בסוף שנת 2016. האם מסמכים אלה יכולים להוות בסיס לתביעה של המעסיק במידה ואני תובע על אי תשלום הפיצווים בזמן או על אי תשלום עבור ההודעה המוקדמת? תודה רבה

עו"ד הדר פלד טל

הסוגיה מצריכה בדיקה במסמכים שכן יש לבדוק מה משמעות המסמכים שקיבלת (הודעה על הפסקת עבודה) והאם בכך יצא המעסיק הקודם ידי חובתו לעניין תשלום פיצויי הפיטורים. לעניין ההודעה המוקדמת, יש פסיקה שקובעת שיש צורך בתשלום הודעה מוקדמת ולכן גם עניין זה מצריך בדיקה נוספת. לקביעת פגישת יעוץ יש ליצור קשר עם המשרד, 077-4013411. בברכה, הדר פלד-טל, עו"ד

גלעד שוס

שלום רב החברה שבה אני עובד נמכרה לחברה חדשה. כל עובדי החברה קיבלו מכתבי פיטורים כחוק בהתראה של 30 יום. הפיטורים אמורים להיכנס לתוקף בעוד שבוע. כרגע נודע לנו שעסקת המכירה המכירה כנראה מתבטלת. כמו כן נודע לנו שהמעסיק שלנו רוצה לתת לכל העובדים מכתב אשר מבטל את מכתבי הפיטורין. שאלתי : האם ניתן לחייב את העובדים לקבל את ביטול הפיטורים או שעובד אשר כבר מצא עבודה יכול להודיע שהוא לא מעוניין בביטול הפיטורים. וכל זאת מבלי לאבד את זכויותיו לפיצויי פיטורין.