שלומית כהן

זכויות עובדת לפי שעה

אבקש לברר לגבי זכאותי לימי חופשה. אני עובדת בעמותה פרטית כגננת ומשתכרת לפי שעה. אחוז המשרה שלי הוא 76% ואני עובדת בימים קבועים-א'-ג'-ד'-ה'. בתקופות החגים-קיבלתי שכר על יום שבתון- במידה והיה אחד מהימי עבודה שלי בשבוע. על חופשת חוה"מ וערבי חג- לא קיבלתי שכר, למרות שחלק מהחופשה- נפל בימי העבודה הקבועים שלי. האם זה חוקי ? בנוסף- אבקש לברר לכמה ימי חופשה בתשלום אני זכאית בשנה לפי אחוז המשרה שלי ? והאם בעצם היו אמורים לשלם לי עבורם בתקופת החופשה של פסח, למשל ? תודה

עו"ד הדר פלד טל

ערבי חג וימי חוה"מ אינם ימי חג בתשלום ולכן התשלום עבורם מגיע מצבירת ימי החופשה שלך, ככל ויש לך. החישוב של הצבירה צריך להיעשות בהתאם לנוסחאות שבחוק חופשה שנתית, לא ניתן לבצע את החישוב ללא עיון בתלושים. מציעה לך לבדוק את הנוסחאות שבחוק או לפנות ליעוץ פרטני.