סיגל

צבירת ימי חופשה בזמן חופשה/מחלה

שלום רב,אשמח לעזרתכם.. אני עובדת שעתית, 75% משרה, 5 ימים בשבוע, במהלך 5 השנים האחרונות. הצטברו לי הרבה ימי חופש אז יצאתי לחופשה של שבועיים ונשארו לי עוד ימים ביתרה. נאמר לי כעת ממשאבי אנוש שאני זכאית לצבור ימי חופש רק על הימים בהם עבדתי בפועל. זאת אומרת באותו חודש שבו עבדתי בפועל שבועיים והייתי בחופשה למשך שבועיים אני זכאית לצבירה של מחצית מימי החופש באותו החודש. האם זה נכון? ובכלל, האם בזמן חופשה/ מחלה נצברת חופשה/מחלה על ימים אלו? תודה מראש

עו"ד הדר פלד טל

לא זה לא מדוייק. רק אם ימי העבודה בפועל באותה שנה קלנדרית נפל מ- 200 ימים אז ייעשה חישוב יחסי של מס' ימי העבודה חלקי 200. אם כמות ימי העבודה עלתה על 200 אז מגיעה לך המכסה המלאה.