עומר קורן

תאונה ברכב חברה ודרישת השתתפות עצמית מהמעסיק

שלום, אני מועסק בחברה בה לצורך עבודתי אני קיבלתי רכב חברה. לפני שבועיים הייתי מעורב בתאונה קלה בה נגעתי קלות ברכב אחר, בעל הרכב הנפגע לא הפעיל את הביטוח וכמו כן גם החברה בה אני עובד. החברה קיבלה מהמוסך בו תוקן הרכב הנפגע דרישת תשלום על סך 3000 ש"ח והודיעה לי כי עליי לשלם השתתפות עצמית על סך 1200 ש"ח, שינוכו ממשכורתי. ראוי לציין כי אני חתום על נספך להסכם עבודה האומר כי עלי לשאת בהשתתפות עצמית אך לא מצויין סכום כלשהו. אבקש לדעת האם כאשר הביטוח של החברה לא מופעל ובהתאם להסכם העבודה אני מחוייב לשלם? תודה ובברכה,

עו"ד הדר פלד טל

יש לבדוק מה רשום בהסכם, אם המעסיק פועל בניגוד להסכם ניתן לטעון שהקיזוז אינו חוקי. ליעוץ נוסף יש לפנות למשרדנו בטל' 077-4013411.