הילה

התנדבות שני נוער במעון יום

אני מנהלת מעון יום. לקראת החופש הגדול פנו אלי מספר בנות בנות 13 בבקשה להתנדב לעבודה עם ילדים בשעות הבוקר כדי שלא יהיה להן משעמם בבית וירגישו שהן תורמות. הבנתי שאין להעסיק בהתנדבות בני נוער מעבר למחוייבות אישית בשל בעיות ביטוחיות. האם זה נכון?

עו"ד הדר פלד טל

כאשר מדובר בבעיות ביטוחיות יש לפנות לסוכן הביטוח ולברר את המעמד של המתנדבות במעון. מבחינת דיני העבודה אין להעסיק ילד מתחת לגיל 15. אולם את לא מדברת על העסקה בתשלום אלא על התנדבות ולכן מבחינת דיני העבודה אין בעייה. שוב, את הבעייה הביטוחית יש לברר מול סוכן הביטוח או חברת הביטוח של העסק.