דורית

פיצויי פיטורין לפנסיונר עובד שמתפטר

שלום, אבא שלי רב חייו היה עצמאי. לאחר שפרש מעבודתו, בגיל 72 החל לעבוד כשכיר במשרה חלקית . כיום כשהוא בן 78 הוא כבר מרגיש עייף ורוצה לפרוש ולא לעבוד יותר.. במשך תקופת עבודתו מקום העבודה לא הפריש עבורו לטובת קרן פנסיה ו/או קופת פיצויים. האם הוא זכאי/לא זכאי לפיצויי פיטורין כאשר עוזב מיוזמתו? האם תקופת ההודעה המוקדמת שהוא צריך לתת למקום העבודה היא של חודש כמו כל עובד אחר? בברכה

עו"ד אורנה שמריהו

שלום רב, אם אביך יתפטר הוא לא יהיה זכאי לתשלום פיצויי פיטורים היות והחל לעבוד במקום העבודה לאחר גיל פרישה. אם אביך לא קיבל בתקופת עבודתו קצבת פנסיה, היה על המעסיק לבטח אותו ברכיב זה. בברכה,