שיר

טופס 161 בסיום עבודה

שלום, עבדתי במקום מסוים חמישה חודשים ולפני שהתחלתי שם לא היו לי הפקדות פעילות לפנסיה במשך 3 חודשים. לא הפקידו לי לקרן פנסיה באותה עבודה, האם גם איני זכאית למרכיב פיצויים שניתן לפדות בטופס 161 בסיום עבודה? תודה רבה

עו"ד אורנה שמריהו

שלום שיר, הפרשות פנסיוניות למי שאין לו בתחילת העבודה קרן פנסיה פעילה, הינן לאחר 6 חודשי עבודה. היות ולא עבדת 6 חודשים אינך זכאית להפרשות אלו. בברכה,

עו"ד אורנה שמריהו

שלום שיר, תשלום פיצויי פיטורים ניתן לעובד העובד 12 חודשים במקום העבודה. כספי הפיצויים יועברו לקצבה. בברכה,