חזרה לפורום

תשלום ימי מחלה בסופי שבוע

ליר
לירון

שלום, עברתי ניתוח ב- 16.5 ולאחריו הביאו לי שבוע מחלה+ חודשיים איסור לעבוד יותר מארבע שעות ביום (יש לי גם אישור מהמנתח וגם אישור מרופא תעסוקתי). המשרה שלי היא חמישה ימים בשבוע- 8.5 שעות ביום. אני מזינה לעצמי את השעות שאני עושה במערכת. הזנתי על חודש מאי עד ה- 15.5- 9 שעות עבודה מה- 16.5 עד 27.5- 8.5 שעות מחלה ומה- 28.5 עד 31.5- 4.5 שעות מחלה ו- 4 שעות עבודה. סה"כ יצא לי בדיווח שעות 78 שעות מחלה ו-96 שעות עבודה (סה"כ דיווחתי 174 שעות ושעות התקן בחודש הזה 181 שעות- חסרות לי שבע שעות). החברה שילמה לי משכורת מלאה בניכוי 17 שעות מחלה (משלמים לי מחלה לפי חוק- יום ראשון- 0 יום שני- 50% יום שלישי- 50%) בניכוי 7 שעות שחסרות לי. צבירת שעות המחלה היו בתחילת החודש 312 שעות וקיזזו לי 112 שעות בחודש (במקום 78). כששאלתי למה הם אמרו שהם קיזזו לי 17 שעות כל שישי שבת. האם מותר להם לקזז בלי לשלם לי על הימים האלה? מצד אחד קיזזו מהצבירה ומצד שני לא קיבלתי כסף. ואז הם החליפו טענה שאני לא עובדת שעתית אלא חודשית (אין לי מושג מה אני אבל אני מזינה שעות שאני עושה ואם אני עושה פחות שעות אי מקבלת פחות שכר). אם אני עושה חשבון פשוט- עבדתי 96 שעות בפועל ו- קיזזו לי 112 שעות מחלה- סה"כ יוצא 208 שעות שזה מעל השעות הנדרשות בתקן ושילו לי על 174 שעות. אני רק רוצה לדעת מה החוק אומר... יוצא שבמשך חודשיים יש 8 שישי- שבת ורק זה לבד 160 שעות (חצי משעות המחלה שיש לי).