חזרה לפורום

פיטורין ללא שימוע ולא בתום לב

איל
אילי

שלום. עבדתי בתור עוזרת אישית לאדריכל במשך 4 חודשים. איש ים יחסי אנוש גרועים לכל הדעות כבר אחרי חודשיים היה ארוע בו הוא דיבר בזלזול, והחלטתי באותו רגע לשים לזה סוף. יצאתי מהמשרד בוכה ונסערת. בערב סימס לי שמצטער אם פגע בי, ושירצה שאבוא לדבר למחרת לפתור את הדברים. אחרי יומיים היתה שיחה ואמרתי את דבריי. קיויתי שהדבר לא יחזור על עצמו.לפני כשבועיים היינו בישיבה והוא התעצבן על משהו שאמרתי. העיף לעברי דף אקסל שהכנתי, גער בי, וכשאמרתי לו שהוא לא יוציא עליי את העצבים שלו, אמר לי שאני אאסוף את דבריי ואעוף. לציין שחלק מהעובדים שמעו את הטונים שלו. קמתי והלכתי. שבוע שעבר שלח לי הודעה ברוב חוצפתו אם לא מצאתי עבודה חדשה וארצה להפגש איתו... השבתי שמצאתי עבודה חדשה ובכל מקרה אין לי עניין לחזור ואני מבקשת לדאוג לשלם את הפנסייה שלי לקרן שטרם שולמה למרות שכבר חודש לפני ירד תשלום על חודשיים בתלוש. ועתה עליי גם להמתין חודש עד שהשלמת העברת הבעלות תתבצע שזה גם נזק שנגרם לי ומעכב הפרשות המעסיק החדש. הענין שמעבר לצורת הפיטורין שאין בה יחס כבוד מינימלי, הוא לא ערך לי שימוע, ועדיין לא קיבלתי מכתב פיטורין.ביקשתי אותו מהנהלת חשבונות שהשיבה שאקבלו עם הצק בעשירי לחודש. שאלתי היא; בהעדר שימוע ולאחר שעבדתי במשרת אמון 4 חודשים, ולאחר שנתתי לו צאנס אחרי חודשיים ובזמן הזה יכולתי להתחיל עבודה אחרת, ויש לי הוכחות גם שעבדתי באופן תקין, והוא התנהל באופן לא תקין, האם מגיע לי פיצוי כספי?? הבנתי שתשלום על הודעה מוקדמת אקבל, אבל השכל הישר אומר לי שכל ההתנהלות והעדר השימוע אינם תקינים מבחינת יחסי עובד מעביד. אין בפיטורין תום לב ואין כבוד מינימלי. לציין שאני מרויחה בעבודתי החדשה אותה מצאתי כעבור מס ימים 1000 שקל יותר בנטו ועוד תנאים סוציאלים רבים שלא היו לי אצלו. לציין שיש לי תיעוד סמסים מיום תחילת עבודתי. תודה מראש