סיון

זכויות עובדת בהריון .

שלום. אני עובדת במכון קוסמטיקה ועושה מגוון טיפולים. פדיקור,מניקור,ג'ל,גבות ושעוות. אני עובדת משעה9-15 והמשכורת שלי מבוססת שעתית +אחוזים מטיפול+טיפים. בגלל ההריון הישיבה בעסא הפדיקור הנמוך כואבת ובלתי נסבלת. הודעתי למעסיק שלא אוכל לעשות את טיפולי הפדיקור. בהתחלה הוא התנגד אך כנראה הבין שאין לו ברירה. הוא ניסה למצוא דרכים בהן ישתלם לו יותר ולי פחות להשאר שם. אני מודעת לכך שאסור לו לפגוע לי בשכר או בהיקף השעות ולכן השאלה שלי היא: המעסיק החליט שמכיוון שאני לא עושה פדיקור הוא רוצה שכל יום מהשעה 9-12 אני אהיה בקבלה ולא אקבל טיפולים בכלל. אמרתי לו שזה יפגע לי בשכר מכיוון שזב 3 שעות בהן אני לא אקבל אחוזים מהטיפולים ולא טיפים הוא אמר שאין לו אופציה אחרת ברגע שאני לא עושה פדיקור מבחינתו זה כמו אבטלה סמויה. עכשיו ברגע ש3 שעות ביום בטוח אני מפסידה כסף ואף אחד לא מבטיח לי שב 3 שעות שנותרו אני אהיה מלאה בעבודה. מה אני יכולה עשות כדי שלא יפגע לי השכר. מה החוק לגבי זה?? תודה מראש

עו"ד אורנה שמריהו

שלום סיון, לצערי, אינך יכולה להחזיק במקל בשתי קצותיו, מצד אחד לא לבצע טיפולי פדיקור, כי אינך יכולה ומצד שני להמשיך לקבל א ת שכרך כרגיל. בברכה,