קטיה

הורדת ימי חופשה על חשבון המשמרת

שלום. אני עובדת כאחות בבית חולים במשרה מלאה. זה אומר על מנת להגיע למכסה חודשי אני נדרשת לעבוד שבוע אחד 5 משמרות ושבוע 4 משמרות. בגלל מחסור בכוח אדם אני תמיד עובדת 5 משמרות וזה יוצר שעות נוספות . באחד הימים בגלל שהמחלקה הייתה לא מלאה אפשרו לאחת האחיות לרדת מהמשמרת שלה ואני התנדבתי. בסוף חודש הופתעתי לגלות שהורידו לי על המשמרת הזאת 2 ימי חופשה. לא ברור לי למה והאם זה חוקי? כיוון שאני עדיין עמדתי במכסה השעות החודשיות שלי ואפילו מעבר .... השאלה שלי האם זה חוקי לקחת ימי חופשה על המשמרת שירדתי ממנה כי לא היה בי צורך , משמרת שנחשבת נוספת ולמה 2 ימי חופשה? תודה מראש

עו"ד אורנה שמריהו

שלום, אם היית אמורה לעבוד באותה משמרת ואל עבדת, אזי סביר שינוכה יום חופשה, ואין רלוונטיות אם עבדת בימים אחרים. בברכה,