בן

פתיחת קרן פנסיה באופן עצמאי ?

חג שמח, פוטרתי מעבודתי לפני כשבועיים לאחר 8 חודשי עבודה. במהלך עבודתי, לא נפתחה לי קרן פנסיה לאחר 6 חודשים ע"פ החוק. ( לא הייתה קיימת קרן בעבר ). לאחר סיום העסקתי, התייעצתי בטלפון עם סוכן הפנסיה מטעם העבודה וזה הסביר, כי עליי לפתוח קרן פנסיה * באופן עצמאי * ולאחר מכן לדרוש מקרן הפנסיה "לתבוע" כספים אותם נדרש בעל העסק הקודם לשלם לי ( כחודשיים שלמים של פנסיה ). האם הדבר נכון? האם כך צריך לפעול ? האם עליי באמת לפתוח קרן באופן עצמאי ואז להגיש למעסיק הקודם "תביעה" על תשלום הפנסיה אותו הוא חייב לי ? אשמח לעזרה, תודה רבה !

עו"ד אורנה שמריהו

שלום רב, ממש לא, המעסיק מחויב בתשלום פיצי בגין אי הפרשות הפנסיוניות, ולא רק זאת, אלא פיצוי של עוד 6 חודשים, נוכח העובדה שלא פתח לך קרן פנסיה בזמן גם במקום עבודה חדש לא תהיה זכאי לתשלום רכיב זה, אלא רק לאחר 6 חודשים. בברכה,