גולי

פיצויי פיטורין בסיום חוזה

עבדתי כ17 חודש בעמותה מסויימת, בתפקיד ניהולי עם אלמנט של בונוסים. השכר שלי היה מורכב מבסיס די בסיסי (סביב 4,000-5,000) ובונוסים של כ5,000-7,000 בממוצע.. בשלב מסויים כעבור שנה וקצת רצו להרע את תנאי והגשתי מכתב פיטורין. לאחר מכאן שוכנעתי למשוך אותו (גם ע"י המעסיק). לאחר כחודש הועברתי לעבוד בפרוייקט אחר זמני של אותו מקום עבודה, עם חוזה קצוב לכמה חודשים. השכר היה דומה אך העבודה היתה שונה. הגיע יום סיום החוזה, ולא הוצע לי להמשיך או לחדש חוזה או כל דבר אחר והבנתי שמקום העבודה מעוניין שאסיים את הפרוייקט החדש אך לא מציע לי וכנראה לא תהיה לו להציע לי עבודת המשך מתאימה. (את הפרוייקט לקחתי כברירת מחדל לשמר את מקום העבודה על אף שלא התאים לי). על כן במועד פקיעת החוזה אמרתי לבוס טלפונית שלאור זה שלא חודש איתי חוזה ולא הוצעה לי הצעה אחרת אני רואה את תפקידי כמסויים. בתחילה חשבתי שלא מגיעים לי פיצויי פיטורין, אך הבנתי לאחרונה שכנראה שכן.. (עברו כ3 שנים מאז). האם אכן מגיעים לי פיצויי פיטורין? בהתחשב בהרכב השכר שלי לפי מה מחושבים הפיצויים?

עו"ד אורנה שמריהו

שלום רב, אכן, הנך זכאי לתשלום פיצויי פיטורים, נוכח העובדה שלא חודש לך חוזה העבודה. החישוב הינו עפ"י ממוצע 12 תלושי שכר אחרונים. בברכה,