חגית ליבוביץ

יציאה כפויה לחופשה בתשלום

עובדת במקום העבודה 14 שנה.צבירה של חופש מסתכמת ב-20 ימים לשנה. במהלך 2017 עד היום נוצלו 21 ימים. בכל השנים לא הייתה בעיה בצבירת ימי החופשה וכמובן לא הוכרחתי לנצל את כל הימים שהגיעו לי. (צבירה להיום -50 יום)נכון להיום המעסיק מבקש שאנצל את ימי החופשה שלי בכדי שלא יצטרך לשלם לי בסיום העסקתי (לא יודעת מתי יהיה) סכום כסף גבוה. מותר לו לגרום לי נצל את כל היתרה? אני מוכנה לנצל כמה ימים נוספים מתוך מה שנשאר לי אך לא נראה לי הוגן שבחודש אחד צריכה "לחסל" את כל יתרה החופש שצברתי- מה יהיה במידה ואזדקק להם? אז אהיה במינוס....לא הוגן בעיני

עו"ד אורנה שמריהו

שלום חגית, אכן, המעסיק יכול לדרוש ממך לנצל את ימי החופשה, והיה ולא תנצלי אותם הם ימחקו לך וחבל. בערון המעסיק הוא זה שקובע את ימי החופשה.