רובין

הקטנת תשלום עבור שווי יום הבראה.

שלום רב. אני עובד בחברה פרטית גדולה מזה 20 שנים. תשלום דמי ההבראה משולם מדי שנה במשכורת חודש אוגוסט. במשך כל שנות עבודתי בחברה התשלום עבור הבראה עמד על סך של 800 ש"ח ליום. לאחרונה ביקש המעסיק להחתים אותי על חוזה עבודה שבו הוא מאפשר לעצמו לשלם לי בעתיד(זה נתון לשיקול דעתו הבלעדית) דמי הבראה ליום על פי צו ההרחבה שחל במשק קרי 378 ש"ח ליום הבראה. האם בקשתו של המעסיק לחתימה על סעיף זה בחוזה הינה בגדר הרעת תנאים? האם אני יכול לסרב לחתום על סעיף זה? מה נכון מבחינתי לעשות? אציין שמעולם לא היה ביני לבין המעסיק חוזה עבודה וזאת מאז תחילת עבודתי לפני כ 20 שנה. תודה רבה.

עו"ד אורנה שמריהו

שלום לך, ישנה בעייתיות מסוימת עם התנהלות המעסיק, לא ממליצה לך לחתום על הסכמתך, אך בדוק את האפשרויות הניצבות בפניך היה ולא תחתום. בברכה,