אנה

בדיקת פוליגרף עקב סירובו של המעסיק לעמוד בהתחייבותו

הי עבדתי במשך 6 שנים בניהול רשת מסויימת. הרשת הופעלה ע"י זכיין שלא החתים אותי מעולם על חוזה עבודה. עזבתי את עבודתי לפני כשנה לאחר סיום לימודי האקדמים והרצון לעבוד במקצוע שרכשתי. נתתי כחודשיים זמן התראה מראש, הכשרתי את מי שאמור היה לחליף אותי והתנהלתי בצורה הכי הוגנת שיש גם בעזיבה וגם במהלך עבודתי. התנהלותי היתה ללא רבב ונתתי מעצמי יותר מ200% במהלך כל הזמן שעבדתי שם. לפני שעזבתי את עבודתי שאלתי את המעסיק לגבי תשלום הפיצויים שלי (הכוונה לפיצויי פיטורין, לגבי הפיצויים שמופרשים לי מידי חודש עפ"י החוק- לא היתה לי סיבה לשאול כי מובן מאליו שזה משהו שמגיע לי ממילא ), המעסיק טען בפני:"אל תדאגי את תקבלי הכל, כל מה שמגיע לך" אבל כשעזבתי את עבודתי ועד עכשיו לא קיבלתי שום דבר (כאמור חוץ ממרכיב הפיצויים שנמצא בקופת הפנסיה שלי). עפ"י חישוב עורך הדין שלי- מגיע לי כ 35,000 ש"ח המעסיק נתן לי מכתב פיטורים ובתמורה החתים אותי שאני לא אתבע אותו , אך כעת כשאני מבינה ש"עבד עלי" אני רוצה לשלוח לו מכתב התרעה לפני תביעה. שאלתי היא- במידה והמעסיק יטען שלא הבטיח לי דבר, ובמצב של "מילה שלי" מול "מילה שלו" - האם אוכל לפנות לבדיקת פוליגרף מרצוני בה אוכיח שאכן זה מה שהובטח לי על ידו בסיכום בע"פ? האם זה קביל בבית משפט לענייני עבודה?

עו"ד אורנה שמריהו

שלום רב, מכתב פיטורים מזכה בתשלום פיצויי פיטורים. ממליצה לך לפנות לייעוץ בנושא על מנת לבדוק על מה הוחתמת. בברכה,