ביטול שימוע לפני פיטורין
שלום, בתחילת שבוע הבא צריך להתקיים לי שימוע לפני פיטורין. מכיוון שאני לא מעוניין להמשיך במקום העבודה, אני לא מוצא צורך להופיע לשימוע ולנסות ללשמור על מקומי בחברה. אין לי רצון לשוב למשרה הזו משלל סיבות. אני מניח שחלק מהעניין של השימוע נובע מכך שהחברה היא יזמות של הקיבוץ בו אני גר, לא מכבר הגשתי מועמדות למשרה אחרת בקיבוץ והדבר נודע למעסיקים שלי. חברת היזמות הזו שמונה פחות מעשרה אנשים איבדה בחודשים האחרונים 6 עובדים שבחרו לעזוב - חלקם גם אחרי יומיים, החברה לא מצליחה לממש את הפוטנציאל העצום של המוצר שלה ובנוסף צריכה "להסביר" אי עמידה ביעדים כלכליים ועזיבה של עובדים רבים בפרק זמן קצר. התנאים באופן כללי לא היו טובים, התנאים במשרה שהגשתי לה מועמדות הם פי שניים מאלו של המשרה הנוכחית. בנוסף לאחר תקופה מסוימת הבנתי שאין לי אופק קידום ממשי. הגעתי לתחום הזה ללא ידע ולא עברתי שום הכשרה רצינית, ההתמודדות שלי עם לקוחות הייתה כאילו שלחו אותי לקרב עם 2 כדורים במחסנית ואפוד ריק מתחמושת. בכדי לא להלאות אף אחד, התכוונתי להגיש מכתב סיום העסקה עוד לקראת סוף חודש אוקטובר, ורק משום שאחד העובדים הלך לחודש מילואים וגם משום שלא ידעתי איך ומתי יהיה נכון להגיש את המכתב, לא הגשתי. מבחינתי, להגיש במייל זה קל אך לא מכובד. ככה קיבלתי את ההזמנה לשימוע, אגב. אני שואל מה לעשות ומה יהיו ההשלכות של בקשה לביטול השימוע מצידי? מכיוון שאינני מעוניין להמשיך בחברה והמעסיק איננו מעוניין שאמשיך לעבוד בחברה וביקש ממשאבי אנוש של הקיבוץ לפטור אותי מימי ההתראה באמצעות פידוי ימי חופש. אני מניח ששימוע הוא די מיותר.

שלום רב, הנך יכול להודיע לחברה ובכתב כי אינך מעונין להופיע בשימוע ומוותר על זכותך לשימוע. בברכה,