אלינור

תשלום ימי מחלה ופיטורין בהסכמה

הי,אני עובדת במעבדה מזה כשלוש שנים ובערך כבר שנתיים כואבות לי הידיים ולקחתי כדורים וקיבלתי זריקות ושום דבר לא עוזר מלבד המנוחה בהתייעצות עם הראומטולוג ניגשתי לרופא תעסוקתי מהקופה וקיבלתי אישור "כשירה לעבודה אך עם מגבלות להימנע ממאמץ ליידים ולא להרים משאות כבדים בידיים" והתוקף הוא לחודשיים. ובעבודה אין להם להעביר אותי למשרה שתתאים לי בזמן הזה לכן ביקשו ממני להישאר חודשיים בבית ולא להגיע לעבודה . ברצוני לציין שאין לי חופשות מחלה ולא ימי חופש את כולם ניצלתי עבוד מנוחה ליידים שלי ובמקביל ילדי שהיה חולה ובביטוח לאומי נאמר שאינני זכאית להבטחת הכנסה לתקופה הזאת מכיוון שאני כשירה לעבודה. ואני לא יכולה לעצמי להרשות להישאר בבית תקופה ארוכה שכזאת יש לנו חמישה ילדים וההוצאות וההיתחייבויות רבות הן. ביקשתי מהם שיפטרו אותי בהסכמה והם מיצדם הסכימו אבל בתנאי שאני יחתום על מסמך שמספר על כל השתלשלות ושאין לי כנגדם כלום ושלא יהיו תביעות עתידיות . לכן שלוש שאלות: 1. האם אני יקבל בכל זאת דמי אבטלה ? 2.הימים האלה שאני בבית בגלל שהם מכריחים אותי להשאר בבית הם צריכים לשלם לי עליהם? 3. מכיוון שגם כעט שאני במנוחה ידיי כואבות ונכון להיום אין בכוונתי לתבוע אותם אבל אם ובמקרה זה לא יעבור ו/או יחמיר חלילה אני לא אוכל תבוע את המעביד על מחלת מקצוע מכיוון שחתמתי על המסמך? תודה מראש אלינור

עו"ד אורנה שמריהו

שום רב, המעסיק אינו אמור לומר לך לשבת בבית. אם אין לו עבודה ליתן לך - אזי היה אמור למסור לך מכתב פיטורים. בברכה,