מיכל

תשלום רטרואקטיבי של תוספת יוקר

שלום, מה הדין במקרה של עובד שהחל לעבוד במשרד פרטי אי שם בשנות ה-90, ומעולם לא שולמו לו תוספות יוקר? האם ניתן לדרוש מהמעסיק לשלם לו את ההפרשים רטרואקטיבית? מצאתי טבלת תוספות יוקר עד לשנת 2004. האם מאז אכן לא היו? תודה רבה

עו"ד אורנה שמריהו

חלה תקופת התיישנות, הנך יכול לתבוע עד 7 שנים מהיום.

מיכל

תודה על תשובתך. בשבע השנים האחרונות לא מצאתי כי היו תוספות יוקר. כוונתך היא: 1.אפשר לתבוע את ההפרשים בין המשכורת הנוכחית לבין המשכורת שהיתה אמורה להיות משולמת אילו התווספו תוספות היוקר כדין מאז 1989? (כולל סוציאליות - גמל והשתלמות) בגין 7 השנים האחרונות? 2. וכמובן לבקש שהשכר מכאן ואילך יהיה בהתאם לתוספות היוקר שהיו מאז 1989 (מועד תחילת העבודה)