מירי

תשלום הודעה מוקדמת לפיטורים לפני לידה

פיטרו אותי ב-27.11.17 בחודש תשיעי לאחר אישור משרד הכלכלה, אני עבדתי במקום חמש שנים. ילדתי ב-5/12/18. האם המעביד צריך לשלם לי הודעה מוקדמת עד ליום הלידה או חודש ימים לפי הותק?

עו"ד אורנה שמריהו

שלום רב, על המעסיק ליתן לך הודעה מוקדמת על פי חוק, אפ בתשלום חלף הודעה מוקדמת ו/או אם בהמשך העסקתך. בברכה,

מירי

המעסיק טוען שאני אקבל דמי לידה מביטוח לאומי בזמן הזה ולכן לטענתו צריך לשלם רק עד הלידה שכן ילדתי לפני תום חודש ההודעה המוקדמת, האם צודק?