לירון

יחסי עובד מעביד - התייחסות לא נאותה לעובד

אני עובדת בחברת תקשורת גדולה , יש לי ניסיון גדול בתחום ניהול שירות לקוחות והתפקיד הנוכחי הינו נישה לתפקיד שירות לקוחות, העבודה הינה בצוות של 4 לכל אחד יש מנהל תחום אחר אין לנו מנהל ישיר אלא עובד צוות ותיק יותר שמחלק לנו משימות. תמיד עמדתי בכל המשימות שלי לשביעות רצון המנהל שלי וקולגות שלי הגדלתי ראש עשיתי מעבר לדרישות התפקיד כולם היו מרוצים ממני מלבד החברת צוות הוותיקה התחילה למדר אותי ממשימות ולהציג אותי בצורה שלילית כלפי מנהלת המחלקה. לאחר מספר חודשים של מתיחות היחסים ביני לבין חברת הצוות הוותיקה עלו על שרטון הרגשתי שהיא מחפשת אותי בקטנות ,היא לא יודעת למשב כראוי או לתת פידבק שאפשר ללמוד ממנו ובמקום להעצים אותי רק הקטינה אותי. לאחר כמה חודשים המנהל שלי אמר לי שלאור ההתנהלות בצוות אולי כדאי שאחפש לי תפקיד אחר בתוך החברה או מחוץ לחברה- אציין פה כי לא היה שום עילה לפיטורים שלי שכן מבחינת תפוקות ויעדים הייתי מעל היעדים שלי וכל עובד בחבה שבאתי איתו במגע היה מרוצה מהעבודה שלי. נכנסתי לפאניקה והתחלתי לחפש תפקיד אחר אך התפקידים בתחום שלי בחברה שבה אני עובדת לא נמצאים במקום מגורי אלא בקצוות הארץ. הוצע לי לעבור לחברת בת של החברה- לתפקיד הרבה יותר נמוך מהיכולות שלי ובהתאם גם השכר, המנהלים שלי לחצו על לקחת את ההצעה כי זאת חברה קטנה שיהיה ניתן להתקדם בה מהר מאוד. הסכמתי כי הבנתי שלא יציעו לי דבר אחר וחששתי להישאר בלי עבודה. התקבלתי לתפקיד והבעתי את רצוני להתקדם כמה שיותר מהר. מבחינת החוזה הכריחו אותי לחתום על חוזה חדש : הורידו לי זכאות לטלפון הנייד שהייתה לי, והשכר שלי ירד ב2000 ש"ח ניסיתי לעשות משא ומתן על מנת להשאיר את השכר כפי שהיה אך אמרו לי כי לא ניתן כי ככה מרוויחים המקבילים אלי באותו התפקיד. כמו כן העבודה הינה במשמרות לעומת משרה מלאה כפי שהייתי בה קודם. ויתרה על כך המשמרת הייתה 8 שעות ולאחר כחודש ירדה ל7 שעות מה שהוביל לעוד ירידה בשכר (לא שאלו אותנו אם אנחנו רוצים להוריד שעה במשמרת החליטו עבורנו)

עו"ד אורנה שמריהו

כל שינוי בשעות העבודה ובתנאי השכר מהווה הרעה מוחשית בתנאי העבודה ומשכך הנך יכולה לאחר מתן התראה למעסיק, להתפטר ולהיות זכאית לתשלום פיצויי פיטורים.