יקיר

פיצויי פיטורים- לעובד שלא מגיע לו .

אם לעובד לא מגיעים פיצויים לפי החוק (נניח עבד 8 חודשים ופוטר מסיבות מוצדקות). האם מגיע לו פיצויי פיטורים ? או לפחות האם מגיע לו ה 6% בחודש שהמעסיק צריך להפקיד על חשבון מקדמה לפיצויים בעקבות צו הרחבה כזה או אחר ? . . האם כיום , לאחר צווי ההרחבה (2008,2011) , יש אפשרות לא לשלם בכלל פיצויי פיטורין לעובד שלא מגיע לו ? או לפחות לדרוש החזרת הכסף למעסיק? תודה.

עו"ד אורנה שמריהו

על פי צו ההרחבה לביטוח פנסיוני, כל מעסיק מחויב בהפרשות פנסיוניות לעובד, כאשר בסיום ההעסקה הביטוח הפנסיוני מועבר לטובת העובד, ולכן, אין המעסיק יכול לבקש השבת התשלום שהופקד, מאידך, העובד לא יכול לשחרר את הסכום.