רובין הוד

האם שעות ימי חופשה באים במניין חישוב שעות נוספות?

שלום רב. אני עובד שעתי. המשרה היא של 8 שעות עבודה כל יום. ביום שישי 6 שעות. התשלום שאני מקבל הוא עבור כל שעות העבודה שאני עובד כולל את זמן ההפסקה. בהנחה שאני עובד 6 ימים בשבוע 8.5 שעות עבודה בכל יום מהימים א-ה. וביום שישי עובד 6 שעות. סה"כ 48.5 שבועיות. מתוכם 43 שעות רגילות. ו 5.5 שעות נוספות של 125%. כיצד מחשבים את השעות הנוספות אם אני לוקח יום חופש באמצע שבוע. האם 8 השעות שאני מקבל עבור יום החופשה באים במניין שעות העבודה לחישוב שעות נוספות? לדוגמא: יום א יום חופש מקבל 8 שעות עבודה. ימים ב-ה 8.5 שעות עבודה כל יום. יום ו 6 שעות עבודה. האם החישוב הוא 8.5+6+8×4 סה"כ 48 שעות שבועיות. 43 שעות רגיולות. 5 שעות נוספות של 125%. או שהחישוב לא מביא בחשבון את 8 השעות אותם אני מקבל עבור יום החופשה ואז החישוב הוא שונה לחלוטין ובאותו שבוע שלקחתי יום חופש אקבל רק 2 שעות נוספות של 125%. (חצי שעה נוספת כל יום במשך 4 ימים בשבוע) לתשובתכם אודה.

עו"ד אורנה שמריהו

חישוב שעות נוספות, יכול להיעשות על פי חישוב יומי, ואין רלבנטיות לנושא החופשה. אם הנך עובד 10 שעות ביום - הנך זכאי לתשלום שעות נוספות. בברכה,