אלון

משמרת נוספת + עבודה לאחר שעות העבודה

שלום, יש לי שתי שאלות. אני עובד לפי שכר גלובלי. לאחרונה עברתי תפקיד מבלי לחתום חוזה חדש. בתפקיד החדש אני אמור להיות זמין ללקוחות גם בשעות שאני לא בעבודה. הדבר אינו נכתב בשום מקום, אך הובהר על ידי המעסיק שמצפים שבתפקיד זה תמיד אהיה זמין למענה. לאחרונה הסתבר לי שגם כאשר אני ביום חופש אני מבלה שעות רבות בהתעסקות בעבודה. האם שעות אלה אינן צריכות להכלל או להיות משולמת באיזו דרך? ושאלה נוספת, בתפקיד החדש התבקשתי לעשות משמרת שישי פעם בחודש וחצי (שוב הכל בעל פה). האם משמרת זו צריכה להיות במקום משמרת באמצע שבוע? וזאת מכיוון שיום עבודה מוגדר אצלי כ-5 ימים בשבוע. תודה לכל תשובה

עו"ד אורנה שמריהו

נראה לי שאתה צריך לסכם עם מקום העבודה על התנאים בתפקיד החדש, ולעשות סדר באילו ימים אתה אמור לעבוד והאם יום שישי הוא במקום יום אחר בשבוע, והכיצד הנך מתוגמל על כך.