מור

חופשות,נסיעות,שעות,והסכם עבודה

ארבע שאלות בבקשה ובהיעדר הוראות והחלטות ברורות ומפורטות מהמעסיק: האם מותר למעסיק להוריד לי ימי חופש (שיש לי ושלא נוצלו או להיפך ושאין לי) ממס' שעות בודדות או חצי יום, שלא הייתי בעבודה? האם מותר לצאת שעה אחת קודם מהעבודה ביום אחר ובאותו השבוע, אם היום הזה נניח נופל באמצע שבוע (ראשון עד חמישי) על יום חג שבו לא עובדים? האם מותר למעסיק להחליט בעצמו לשלם לי נסיעות בסכום נמוך יותר (213 ש"ח) ממה שאני רגילה להשתמש קבוע כל יום שזה חופשי חודשי מורחב (מעל 213 ש"ח), בטענה ממנו שזה מחושב ע"פ נסיעות רק מהבית לעבודה ובחזרה? האם המעסיק מחוייב לשנות לי את הסכם העבודה ולהחתים אותי מחדש, אם יש 2 שינויים כאלה?ממונה אחד שפרש ועזב ונשאר לי כרגע רק ממונה יחיד, ושינוי השעות לפי חוק קיצור שבוע העבודה. אני שכירה המועסקת 5 ימים בשבוע 9 שעות סה"כ ובתלושי משכורת כתוב שאני עובד חודשי

עו"ד אורנה שמריהו

1. מעסיק לא רשאי לקזז לך ימי חופשה משעות חוסר, אלא עליו לנכות את השעות החסרות מהשכר שלך. 2. נסיעות - על המעסיק לשלם לך תשלום של כרטיסי חופשי חודשי. 3. המעסיק לא מחויב ליתן לך הסכם על שינוי הממונה. 4. המעסיק יכול ליתן לך נספח להסכם בדבר שעות העבודה.