משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודהחופשות,נסיעות,שעות,והסכם עבודה

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

חופשות,נסיעות,שעות,והסכם עבודה

מור
מור

ארבע שאלות בבקשה ובהיעדר הוראות והחלטות ברורות ומפורטות מהמעסיק: האם מותר למעסיק להוריד לי ימי חופש (שיש לי ושלא נוצלו או להיפך ושאין לי) ממס' שעות בודדות או חצי יום, שלא הייתי בעבודה? האם מותר לצאת שעה אחת קודם מהעבודה ביום אחר ובאותו השבוע, אם היום הזה נניח נופל באמצע שבוע (ראשון עד חמישי) על יום חג שבו לא עובדים? האם מותר למעסיק להחליט בעצמו לשלם לי נסיעות בסכום נמוך יותר (213 ש"ח) ממה שאני רגילה להשתמש קבוע כל יום שזה חופשי חודשי מורחב (מעל 213 ש"ח), בטענה ממנו שזה מחושב ע"פ נסיעות רק מהבית לעבודה ובחזרה? האם המעסיק מחוייב לשנות לי את הסכם העבודה ולהחתים אותי מחדש, אם יש 2 שינויים כאלה?ממונה אחד שפרש ועזב ונשאר לי כרגע רק ממונה יחיד, ושינוי השעות לפי חוק קיצור שבוע העבודה. אני שכירה המועסקת 5 ימים בשבוע 9 שעות סה"כ ובתלושי משכורת כתוב שאני עובד חודשי

RE:
עו"ד אורנה שמריהו
עו"ד אורנה שמריהו

1. מעסיק לא רשאי לקזז לך ימי חופשה משעות חוסר, אלא עליו לנכות את השעות החסרות מהשכר שלך. 2. נסיעות - על המעסיק לשלם לך תשלום של כרטיסי חופשי חודשי. 3. המעסיק לא מחויב ליתן לך הסכם על שינוי הממונה. 4. המעסיק יכול ליתן לך נספח להסכם בדבר שעות העבודה.