רפי

דרישה לעבוד בשבת באופן חריג

בעת הליך קבלה לעבודה הבעתי נכונות לעבודה בשעות שאינן שגרתיות. אולם כעת אני מתחזק ואף התחלתי לשמור שבת כך שאין בכוונתי לעבוד ביום זה. המשרה שאני מאייש מוגדרת כמלאה ראשון עד חמישי 9 שעות ביום, ללא תורנות כלשהי. מה הדין אם אתבקש באופן חריג לעבוד בשבת ואסרב? האם ניתן לפטר אותי על כך?

עו"ד אורנה שמריהו

לא ניתן לחייב עובד לעבוד ביום המנוחה השבועי - קרי שבת. כך שאם תפוטר בשל כך, הפיטורים יהיו בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.