תומר

חופשה מרוכזת בחברה, כאשר אין יתרת ימי חופש

שלום המעסיק שלי עושה חופשה מרוכזת בחוה"מ סוכות ומחייב את כולם לצאת לחופש על חשבון הימי חופש שלהם. לי, אין ימי חופש, כלומר אני במינוס ימי חופש. האם מותר להוציא אותי בכל זאת לחופשה על חשבון הימי חופש העתידיים שלי? אני עובד בחברה שיש לה ועד עובדים (לא בטוח אם זה קשור). תודה רבה

עו"ד אורנה שמריהו

על פי ההלכה, לא ניתן לחייב עובד לצאת לחופשה כאשר נמצא הוא במינוס ימים, הווה אומר המעסיק לא יכול להכניס אותך למינוס יותר של ימי חופשה.

תומר

היי אורנה, כתבת שעל פי ההלכה לא ניתן לחייב. מה זה אומר? יש חוק שתומך בזה?