אורנית

חזרה מחל"ת והתפטרות כעבור חודשיים מהחזרה.

שלום, חזרתי לעבודה לאחר שנה שבה הייתי בחל"ת בהסכמת המעסיק. בשנה הזאת עבדתי במקום אחר וכיוון שלא אושר לי להאריך את החל"ת מעבר לשנה, חזרתי ב 3.9.18 למקום העבודה הקודם. לאחר חודשיים וחצי החלטתי להתפטר בעקבות קבלת עבודה חדשה לה חיכיתי. שאלתי המשפטית היא: כמה זמן מראש עלי להודיע למעביד על עזיבתי? אציין כי עד ליציאה לחל"ת יש לי וותק של כ 7 שנים בעבודה. היות ולקחתי חלת וחזרתי רק לפני חודשיים, האם זמן ההודעה מחושב לפי יום עבודה בחודש מאז שחזרתי? תודה

עו"ד אורנה שמריהו

שאלה מעניינת - חל"ת רק מקפיא את יחסי העבודה בין הצדיים, ומשכך, לטעמי, עליך ליתן הודעה מוקדמת של חודש ימים.