ורד

פיטורים על רקע רפואי

שלום רב, אני סובלת שנים מOCD דיכאון וחרדה, אני מורה כ15 שנה ולפני 8 שנים חוויתי משבר רציני בו לא הצלחתי לעבוד במשך מספר חודשים בהוראתו של רופא תעסוקתי. עם הזמן אני מבינה שעבודת ההוראה וכל הכרוך בה (בעיות האלימות, תביעות המערכת, העימותים וההשפלות שאני סופגת מההורים ,הלחץ ועוד) מחמירה את מצבי הנפשי ומקשה על תפקודי בבית. ברצוני לעזוב את העבודה על רקע בעייתי הרפואית. ידוע לי כי על מנת לקבל את הפיצויים המגיעים לי לאחר 15 שנה, עליי להציג מסמכים רפואיים וכן קביעת פסילת מקצוע מרופא תעסוקתי. רופא המשפחה שלי נתן לי הפנייה לרופא תעסוקתי. הפסיכיאטר אצלו אני מטופלת כעת, אינו מבין שהקשיים שלי לאחרונה התעוררו בשל העבודה שלי ולטענתו, מוקדם לקבל החלטה האם אני לא כשירה לעבוד בעבודה זו. אני יודעת מה טוב לי ולכן גם נחושה לעזוב מקצוע זה ולמצוא שלווה על ידי מציאת עבודה אחרת. שאלתי היא האם יש באפשרותי לפנות לפסיכיאטר פרטי בכדי לקבל ממנו את האישור והאם אישור זה יתקבל באופן שונה אצל הרופא התעסוקתי? תודה מראש על תשובתכם...

עו"ד אורנה שמריהו

ממליצה לך לפנות לרופא תעסוקתי עם חוות הדעת של הפסיכיאטר. רק בריאות.