לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חנית

הרעת תנאים במקום העבודה

אני עובדת כשנה ו8 חודשים ברשת גדולה לציוד טיולים במשרה מלאה. כלומר 6 ימים בשבוע, 6-7 שעות ביום. בחודשיים האחרונים הוחלפה משרתי לעבודה ב"חצי משרה" עקב לימודים זמניים, שוחחתי על כך עם המנהל שבאופן זמני ארד לחצי משרה, וקצת אחרי תחילת חודש דצמבר אחזור למשרה מלאה. קיבלתי תשובה שאשתדל לתת כמה שיותר מעצמי כי החנות בחוסר כח אדם כרגע אך לא נאמר לי שום דבר חריג שעלול להווה סיכון עתידי על עבודתי או על היקף המשרה שלי בשום תקופה במשך החודשיים. עכשיו בחזרתי לעבודה, המנהל שיבץ אותי לעבודה ב3 משמרות בלבד. בשיחתי עימו אמרתי לו שמדובר בהרעת תנאים כיוון שאני עובדת במשרה מלאה. המנהל אמר לי ש"אין דבר כזה הרעת תנאים ברשת שלנו" כיוון שיש משפט בחוזה עבודה שכתוב בו "ימים ושעות:לפי צורך וקביעת מנהל החנות, המשמרות ימסרו לפני תחילת השבוע". הסתכלתי על החוזה וראיתי שבמקביל למעלה יש סעיף שנדרש בו לסמן האם העובד הוא במשרה מלאה/חלקית/משמרות. כלומר כנראה שיש הגדרה להיקף העבודה. בנוסף נאמר לי מהמנהל, שעקב גיוס עובדים נוספים הוא לא יכול להתחייב לי בקבלת משרה מלאה, כלומר המשרה שלי תצומצם לאלתר, עד "הצורך של מנהל החנות". הוא ציין ש"זה לא אישי" אמרתי לו שזה כן כי הוא בוחר את מי לשבץ ובחירתו באותו שבוע הייתה לשבץ עובד חדש 5 משמרות (שבנוסף גיליתי מאותו עובד שהוא עובד גם בסניף השני בעיר וגם שם מרוויח שעות עבודה, והמנהל שלי מודע לכך לחלוטין), עובדת נוספת חדשה 4 משמרות, ואותי, כאשר אני הכי וותיקה רק 3 משמרות. והוא ענה לי "נכון". חשוב לי מאוד לציין ששבוע לפני הייתי חולה, והמנהל לא שכח לציין ש"בגללי הוא עבד 7 משמרות בשבוע" כאילו מדובר בסוג של נקמה במשמרות על כך שהייתי חולה. ואמר לי לחשוב האם זה מתאים לי להישאר ואם לא מספיק לי לחפש עבודה נוספת או שאבחר להתפטר. כשהגעתי לחתום על חוזה עבודה לפני שנה ו8 חודשים, הייתה מנהלת אחרת בסניף במקומו, שאמרה לי במפורש שהיא צריכה אותי למשרה מלאה ולעיתים אף לשעות נוספות. האם באמת אני צריכה להישאר במקום העבודה ולסבול מחוסר קבלת משמרות בגלל אותו סעיף כביכול שמבטל "הרעת תנאים" לפי המנהל? אני מרגישה מתוסכלת גם כאשר למדתי השתדלתי מאוד ונתתי לעיתים 4 משמרות כי העבודה חשובה לי. וגם לפני הלימודים הייתי נשארת שעות נוספות לטובת החנות. עושה דברים מעבר כמו עיצוב החנות או דברים נוספים שאף עובד לא היה מגדיל ראש לעשות. מרגישה חוסר הערכה טוטאלית.

item.Author מנהל הפורום עו"ד אורנה שמריהו

אבקש לקצר את השאלה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה