ארז נמר

הגדרת משרה חלקית בתחילת ההעסקה כשאר בפועל עובד משרה מלאה

החילותי לעבוד כנהג אוטובוס בחברה ידועה לפני כשנה וחצי. בתחילה הייתי עובד כמה שעות בודדות כל יום ועל כן מראש הוגדרה המשרה כחלקית כעבור חודשים מספר הגברתי את קצב העבודה כאשר כיום אני עובד כ 260 שעות בחודש. כעת אנחנו אמורים לקבל דמי הבראה ונאמר לי שאני אקבל רק חצי סכום שאני מוגדר משרה חלקית כמו כן יש שעות שאם אתה עובד בהן ואתה מוגדר משרה מלאה התעריף בגינם הרבה יותר גבוה. שאלתי האם עצם ההגדרה היא מה שקובע או מה שנעשה בפועל. כמו כן האם אני זכאי לקבל רטרואקטיבית את הזכויות המגיעות לי מתוקף עבודתי בפועל במשרה מלאה?

עו"ד אורנה שמריהו

הנך עובד משרה מלאה, משכך הנך זכאי לכל הזכויות כעובד בהיקף משרה מלאה.