דניאל

התחייבות לימי עבודה וכאלה

שלום אני עובד במשקום עבודה למעלה משנה ובחוזה חתמתי על שישה ימי עבודה בשבוע. לאחרונה השתנו הנהלים לחמישה ימי עבודה בשבוע. המנהלת אמרה לי שמבחינת החוק היא יכולה להעסיק אותי 5 ימים בלבד על אף החוזה .יש לציין שכל העובדים הסכימו וחתמו על התנאים החדשים מלבדי. האם היא צודקת? היא באמת יכולה לא לתת לי משמרות לכל השבוע.? יש לציין שאלו משמרות קצרות

עו"ד אורנה שמריהו

אם חתמת על הסכם עבודה של 6 ימים בשבוע, ועבדת 6 ימים בשבוע וכעת מורידה לך יום וכתוצאה מכך, שכרך נפגע, הנך יכול להתפטר כדין מפוטר היות ומדובר בהרעת תנאי עבודה.