Yael

הלנת שכר עקב סירוב לחתום בכפיה על טופס הצטרפות להסתדרות

שלום, ב30למאי התחלתי לעבוד בסופרמרקט דרך חברת כח אדם, נציגה של חברת הכח אדם שלחה לי קישור לטופס 101 מקוון, שכולל גם הודעה על תנאי העסקה וטפס הצטרפות להסתדרות, ניסיתי לחתום רק על החלק של טופס 101 בלי החלק של הצטרפות להסתדרות אבל זה לא היה אפשרי, אז אמרתי לנציגה שאני רוצה לחתום על טופס 101 אבל לא מוכנה לחתום על הצטרפות "מרצון" להסתדרות, היא אמרה שזה חובה ושזה חוק חדש במדינה, אמרתי לה שלא שמעתי על כזה דבר והיא אמרה שאחפש בגוגל חיפשתי וא מצאתי אבל היא אמרה שזה לא מעניין אותה ואם אני לא אחתום לא אקבל משכורת, התלוננתי על כך למעסיק בפועל והיא אמרה שישלמו לי ב10 לחודש, כשלא שילמו היא אמרה שישלמו ב10ליולי את המשכורת של יוני פלוס היומיים שעבדתי במאי ולא נקלטו לטענתה, עד עכשיו לא שילמו לי משכורת למרות שאני עובדת שם וקיבלתי דו"ח פיזור של שעון נוכחות, אני רוצה לשאול האם מותר להלין שכר רק בגלל שאני לא רוצה לחתום על טופס הצטרפות להסתדרות לכל החיים ומה כדאי לעשות במקרה כזה כיוון שאני עובדת ולא מקבלת שכר ואני מעוניינת לתבוע

עו"ד אורנה שמריהו

היות וחברת כוח האדם חתומה על הסכם קיבוצי, אמנם אינך מחויב להיות חבר בהסתדרות אך עליך לשלם דמי טיפול, שהינם מופחתים מדמי החבר. חברת כוח האדם מחויבת בתשלום שכר העבודה ועל פי החוק, היא יכולה לנכות משכר עבודתך את דמי הטיפול.