אמיר

האם ימי שישי ושבת נחשבים כימי חופש

עובד גלובלי שעובד 14 שנה במקום עבודה פרטי כאשר עובד 2 ימי שישי בחודש. כשהוא לוקח ימי חופש האם יום שישי-שבת נחשבים לימי חופש שבגינת המעסיק מוריד לו מיתרת ימי החופש שיש לעובד.? למשל העובד יצא לחופש של 12 יום כאשר מתוך ה- 12 יום יש 2 ימי שישי ושבת. האם המעסיק צריך להוריד לו 12 ימי חופשה או רק 8 ימי חופשה ולא לכלול בתוכם את 2 ימי השישי שבת?

עו"ד אורנה שמריהו

שבת לא נחשב ליום חופשה, אפ היית אמור לעבוד בימי שישי בהם היית בחופשה, אזי כן.