שושנה

שינוי מבנה ארגוני במקום העבודה שמביא לפיטורי ללא רצוני

שלום אני עובדת ברשות ציבורית תחת חוזה אישי משמשת כמנהלת אגף. בעקבות החלטה על שינוי במבנה הארגוני הוחלט להקים אגף חדש שיאחד בין האגף אותו אני מנהלת ובין מחלקה נוספת. הוצע לי לגשת למכרז פנימי על התפקיד הזה ונאמר לי שאני מתמודדת מול מנהלת המחלקה המיועדת לעמוד תחת אותו אגף. אף נאמר לי שבמידה ואני לא עוברת את המכרז אני מאבדת את התפקיד הנוכחי שכן הוא מבוטל ובמידה ויוחלט לפתוח תחת האגף החדש תפקידים נוספים (מחלקות) אוכל לגשת למכרז עליהם. שאלתי היא, האם לאור הפרטים שניתנו לי סיום העסקה מרצוני ייחשב כפיטורים על ידי המעסיק ואהיה זכאית לקבל מכתב פיטורים ופיצויים? התפקיד החדש כולל תחום עיסוק שאין לי נסיון בו וידע לעומת המתמודדת מולי שלה יש נסיון וידע בארגון בתחום שלי. תוצאות המכרז ידועות מראש. כלומר אחוזי ההצלחה שלי נמוכים לעומת המתמודדת האחרת. לא אוכל לטעון במעמד ועדת הבחינה כי אני מתאימה לעמוד בראש האגף החדש שנתח משמעותי ממנו הוא תחום עיסוק שאין לי בו כל ידע ונסיון. ביקשתי מהמעסיק לסיים את עבודתי מצידו והוא לא אישר. טען שהוא נותן לי את האפשרות לגשת למכרז ולהתמודד על התפקיד החדש ובשל שינויים במבנה הארגוני התפקיד הנוכחי שלי מבוטל. אודה על הבהרות בנושא תודה רבה

עו"ד אורנה שמריהו

שאלתך לא מתאימה למתן מענה בפורום זה, המלצתי לך לפנות לייעוץ אישי.