מוני

מרגיש מרומה. עבדו עלי בראיון עבודה

לפני מספר שבועות חברה גדולה יצרה איתי קשר בנוגע למשרה, דיברתי בטלפון עם מנהלת משאבי האנוש של החברה רבע שעה והיא שאלה אותי בנוגע לציפיות שכר. אמרתי לה את טווח השכר בנטו (כן הדגשתי שהוא בנטו פעמיים) ואמרה כי היא תבדוק אם רלוונטי כי נשמעתי מעניין ושהיא תחזור אלי. היא חזרה אלי באותו היום מאוחר יותר ואמרה שהם ישמחו לפגוש אותי, אמרה גם שאמנם החברה יושבת במרכז הארץ הם רוצים שאגיע למשרד שלהם בצפון הרחוק כי חלק ממבנה העבודה הינו להגיע לשם פעם בשבוע. היא ביקשה ממני לפנות יום עבודה ע"מ להגיע למשרד בצפון הרחוק (כמעט 4 שעות אוטובוסים הלוך ועוד כמעט 4 שעות בחזור, ובסוף למרות שיצאתי לפנות בוקר הייתי עוד צריך לקחת מונית בגלל שאוטובוס אחד איחר משמעותית). הייתי כמעט שעתיים בראיון והם התרשמו וקבענו להתעדכן, הם אמרו שהשכר שלהם יהיה מעט יותר נמוך ממה שהצעתי והם יחזרו אלי עם הצעה. לפני כמה ימים מנהלת משאבי אנוש התקשרה אלי ואמרה שהם מאוד ישמחו לצרף אותי לחברה - אבל השכר שלהם הוא מחצית (!!!) ממה שאמרתי בטלפון. מאוד מאוכזב, מרגיש כאילו עשו ממני צחוק - שרפתי כמעט 8 שעות בתחבורה ציבורית, שעתיים בראיון עבודה וכמובן הלך לי יום שלם כמעט על כל המסע הזה שעלה 150 ש"ח על אוטובוסים ומונית אחת - כשהם יכלו לציין זאת בטלפון או לפחות להציע לפגוש אותי במרכז הארץ ולא להתעקש בצפון (הם יודעים שאני ממרכז הארץ). החברה הזאת נראתה לי מאוד מעניינת אבל כפי שאמרתי, מרגיש מאוכזב, מרומה ומופסד. האם אני יכול לדרוש מהם תשלום עבור שכר יום עבודה ונסיעות? כל זה בהחלט נעשה בחוסר תום לב מצידם, זאת חוצפה גדולה וחוסר כבוד לזמן של בן אדם שמתאמץ, נוסע חצי מדינה - מפנה את היום שלו ועוד בשביל חצי ממה שאמרתי בטלפון. מה ניתן לעשות?!!?! אני משתכר כ-2000 ש"ח ליום בתור עצמאי והם ידעו את התעריף שלי למשרה מלאה עם שכר גלובלי חודשי, זה נאמר גם טלפונית וגם בראיון. ועוד פרט קטן - יש לי הוכחות לשיחות הטלפון מפני שיש במכשיר הטלפון שלי הקלטה (זה מקליט ברגע שמתקשרים אלי ממספר לא ידוע אוטומטית). תודה מראש מוני

עו"ד אורנה שמריהו

החברה לא התחייבה לך לשכר, אמרו לך מחצית ובכל זאת נסעת לראיון, כך שאיני מבינה היכן הבעיה.

מוני

אם הייתי יודע שזה מחצית ממה שביקשתי בכלל לא הייתי מתאמץ ומגיע - על פניו זה השתמע שמה שאמרתי זה אכן ציפיות שכר מקובלות מבחינתם למשרה כי מנהלת משאבי האנוש אמרה שתבדוק ותחזור אלי - וכך חזרה אלי וקבעה ראיון. לא ידעתי שהם יציעו לי מחצית ממה שביקשתי לפני הראיון

מוני

הם אמרו לי שהשכר יהיה מחצית ממה שביקשתי רק כמה ימים לאחר ראיון העבודה (הם ידעו ציפיות שכר לפני הראיון ובכל זאת הטריחו אותי לנסוע לחינם)