לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
הראל נ

פוטרתי מעבודה עם תנאים מפוקפקים ויחס מזלזל ואשמח למידע בכמה שאלות

שמי הראל, בן 21, חייל, ועבדתי במסעדה כמלצר כמעט שנתיים אך הייתה הפסקה של כחצי שנה ובמאי חזרתי לעבודה שוב וביום רביעי האחרון פוטרתי. הייתי שמח לקבל קצת מידע לגבי כמה שאלות שנורא בוערות לי ורק בכדי שאוכל לקבל תשובות יותר כנות בנושא אני אשתף קצת יותר מידע על היחס והרשלנות בעבודה. חשוב לי לדעת איך לגשת לנושא בגלל היחס כלפיי מצד המנהלים, הוא היה מאוד עוין, רדוד ולא נעים בזמן שמהצד השני היו המון פרוטקציות לחבריו של המנהל\אחראי המשמרת מבחינת עבודה ומבחינה כללית. אגש לדברים הבאמת "בעייתים" מה שנקרא: דבר ראשון, לא היינו מקבלים החזרי נסיעות. דבר שני, בתור מלצרים היינו מקבלים את הכסף בסוף המשמרת ובמידה והיינו אמורים לקבל השלמה עקב מצב שלא עברנו את המינימום משכורת בשעות עם טיפים אז הוא היה מגיע בסוף החודש. תלוש משכורת היינו מקבלים אך ורק במידה והיינו מבקשים, השכר היה מגיע אלינו מזומן בשקית של סנדוויץ'. עכשיו אם להיות כן זה נשמע לי קצת אבסורד שאני זה שצריך לבקש את התלוש משכורת ולא לקבל אותו מלכתחילה בלי לבקש. דבר שלישי, העבודה בשעות הערב (הפעמים היחידות שיכולתי לעבוד בהן) הייתה מתבצעת בין השעות 18:00 עד שהלקוח האחרון עוזב, משמע שזה יכול להיות גם ב3 בלילה, והיו מקרים. בכל מקרה, 6 שעות עבודה מינימום ולא היינו מקבלים הפסקות !! יכולנו לשבת ואולי לאכול רק אם היינו מבקשים מהמנהל וכאשר לא היה עבודה כלל ולקוחות לשרת. דבר רביעי, במידה ולמנהל היו יותר מידי מלצרים באותו משמרת והוא צריך לבטל כמה הוא פשוט היה שולח הודעה (יכל להיות גם 10 דקות לפני משמרת) ולהגיד משהו כמו "הראל אל תגיע היום אחי". לי ספציפית זה קרה מספר פעמים עד שעניתי לו ואמרתי שזה לא מתאים שהוא מבטל לי משמרות ככה בטח ובטח בפעמים שזה היה ממש כמה דקות או שעות לפני המשמרת. חשוב לציין שבמידה והיית מגיב ועומד על שלך בנושא, הוא היה מוריד הילוך ואז הופך את ה"ציווי" לשאלה... מאמין שהוא ידע שהמקרה לא תקין פשוט. דבר חמישי ואחרון, אני פוטרתי. אני לא עבדתי משרה מלאה עקב היותי חייל אך עדיין הייתי מגיש 2 3 משמרות בשבוע. איך אדע אם מגיע לי פיצויים במידה ולא קיבלתי תלושי משכורת? האם אוכל לדרוש אותם? בכל מקרה, פה אני כמובן רק נתתי את המקרים הכי חריגים שעלו לראשי. הפיטורים שלי היו מאוד לא נעימים כלפיי במיוחד כאשר המנהל צרח עלי מול מלצרים, טבחים והמון לקוחות והוא אמר לי מילים כמו "סתום תפה" ו"שתוק" כי הרמתי את הקול, כמובן שלא קיללתי אותו או דיברתי אליו בצורה לא מכבדת כזאת והכי הרבה אמרתי לו לא לצעוק עלי. מתנצל על הסיפור הארוך ומעריך את העזרה ! תודה רבה !

item.Author מנהל הפורום עו"ד אורנה שמריהו

תשובתך מתאימה לייעוץ אישי בנושא.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה