איההה

זכותי לקבל שעת הנקהה

אני עובדת במוסד אקדמי לא ממשלתי, במקום העבודה שעת ההנקה ניתנת לניצול עד שנה מיום הלידה. עוד מעט אני גומרת את השנה ועד עכשיו לא קיבלתי את השעה שמגיעה לי. כל חודש יש סיבה לכך למרות שהמשרה שלי מוגדרת כמשרה מלאה 100%, הם מסתכלים על שעות העבודה בפועל.. והתנאי שלקבל את שעת ההנקה אני צריכה לעבוד בול 149 שעות בכל חודש, או לנצל את כל החודש או שלא מגיעה לי. בנוסף לא לוקחים בחשבון ימי העבודה שהפסדתי בגלל החגים או השעות שהפסדתי בגלל המחלה.. אני רוצה לדעת האם מותר להם להחליט באיזה שעות אני מנצלת את שעת ההנקה, האם אני חייבת לעבוד בול 149 שעות בשביל לקבל את השעה? אשמח לתשובות

עו"ד אורנה שמריהו

הנך זכאית לשעת הנקה, אם הנך עובדת 100% משרה. ימי חופשה, חגים או מחלה, נחשבים כחלק משעות העבודה. הזכאות הינה לשעה אחת ביום, הווה אומר, או להגיע שעה מאוחר יותר או שעה טרם סיום יום העבודה.