אורן ורד

פיטורין/חל"ת בניגוד להסכם חתום

שלום, אני עובד כשכיר מעל שלוש שנים באותו מקום העבודה. לפני פחות מחודש חתמתי עם המעסיק על הסכם "סיום העסקה בהסכמה הדדית" לאחר שהציע לי אפשרות זו במקום הליך של שימוע ופיטורין. בהתאם להסכם זה לא התקיים שימוע ונכתב בהסכם במפורש כי העסקתי תסתיים בתאריך 30/4 ואף אזכה לחלף הודעה מוקדמת בתאריך זה בגובה של משכורת חודשית אחת. לתחושתי יתכן שהמעסיק יודיע לי בימים הקרובים על פיטורי/יציאתי לחל"ת לאלתר, וזאת בניגוד להסכם כאמור שנחתם לפני 3 שבועות ויום בלבד. מה זכויותיי במקרה כזה ומה המלצתך לגבי דרך הפעולה שעלי לנקוט. אבהיר כי יש ברשותי רכב חברה. תודה, אורן

עו"ד אורנה שמריהו

הוצאת עובד לחל"ת, הינה בהסכמת העובד. לכן, אם לא תסכים יכול המעסיק לוותר על שירותייך כבר היום, אך יהיה מחויב בתשלום הודעה מוקדמת, כפי שסוכם בניכם. בהצלחה.

אורן ורד

תודה על התשובה המהירה. במקרה כזה, שבו לא אסכים לחל"ת והמעסיק יפטר, מה גובר - הסכם ההעסקה המקורי שלי הקובע חודש הודעה מראש או ההסכם החדש שנחתם לפני שלושה שבועות וקובע 30/4 + חלף הודעה מוקדמת של חודש (כלומר חודש משכורת לפי הסכם מקורי או חודשיים לפי הסכם אחרון שנחתם)? תודה, אורן