חבות במס בתלוש השכר - כשהעובד נמצא בחל"ת
שלום רב, כתוצאה מהמצב, המעסיק הוציא אותי לחלת החל מ- 22 למרץ ועד ל-30.04. (כולל). כלומר חזרתי לעבודה ב- 01.05. ולהפתעתי קבלתי תלוש שכר לחודש אפריל ומצאתי כי קיימת יתרת חובה של מעל 4 אלף ש"ח. לכן אשמח לברר: 1. בהנחה ובחודש אפריל הייתי בחל"ת באופן מלא - האם חלה על העובד חבות לתשלום ביטוח לאומי ומס בריאות ? הרי סכום זה ינוכה מדמי האבטלה שאקבל. ע"פ התלוש לחודש אפריל קיימת חבות של ביטוח לאומי וביטוח בריאות לפי: ביטוח לאומי - נכויי חובה ע"ס 378 + ביטוח לאומי חל"ת 184 (סה"כ תשלום של 562). ביטוח בריאות - קיימת חובת ביטוח בריאות + ב. בריאות חלת סה"כ של 434. האם זה תקין ? ומדוע כל תשלום מבוצע בחלוקה של: ביטוח לאומי + ביטוח לאומי חלת ? 2. הפרשות לפנסיה וקרן השתלמות - במועד היציאה לחלת נמסר על ידי המעסיק כי ההפרשות לקרנות ימשכו ולא יפגעו (דבר מכובר ויפה בפני עצמו). יחד עם זאת, כתוצאה מביצוע ההפרשות הנ"ל שמתי לב כי נוצרת עבור סכומים אלו חבות במס הכנסה. כלומר, כעת עלי לשלם מ"ה בעבור התשלומים המהווים "תשלומים מעל התקרה". הדבר יוצר תשלום מס גבוה מאוד בחודש בו אני בכלל לא עבדתי ולא קיבלתי שכר ע"פ המעסיק. לכן אשמח לברר האם הדבר תקין ? האם אכן כך יש לפעול במקרים אלו ? האם לא קיימת על המעסיק חובה לקבל מהעובד אישור מראש מהעובד ? תודה מראש.

אכן, יש לשלם ביטוח לאומי ע"י המעסיק בחודש הראשון לאבטלה. בנושא ההפרשות הפנסיוניות, בורכת במעסיק אשר התחשב ולא פגע בזכויותייך הפנסיוניות.