טל לוין

מניין ימים בהודעה מוקדמת לפני התפטרות – לפי חוזה וחוק או לפי המקובל בתחום?

שלום רב, מזה ארבע שנים וחצי אני מועסקת כעובדת מיקור חוץ באגף מחשוב במשרד ממשלתי. אני מעוניינת להתפטר וכמובן להגיש הודעה מוקדמת, בהתאם לחוק. ולשאלתי, בתחום שלי מקובל לתת הודעה מוקדמת בת 45 יום – מצד המעביד ו/או מצד העובד במקרה של פיטורים או התפטרות, בהתאמה. בחוזה שנחתם מולי, נכתב כי במקרה של פיטורים או התפטרות כל אחד מהצדדים מחויב ליתן הודעה מוקדמת בת 30 יום בלבד. מניחה שזו הייתה טעות מצידו של המעסיק, אך זה החוזה החתום. מאחר וסביבת העבודה בה אני עובדת כיום היא משפילה ועוינת, אני מעוניינת לסיים את תפקידי שם בהקדם האפשרי. האם לפי חוק ולפי החוזה שבידי, מותר לי ליתן הודעה מוקדמת בת 30 יום מראש בלבד, גם אם מקובל ליתן הודעה בת 45 יום בתחום בו אני מועסקת? תודה רבה, טל

עו"ד אורנה שמריהו

אין כאן עניין של מה מקובל, אלא מה שרשום בהסכם העבודה. ולכן, אם הנך מבקשת להתפטר, עליך ליתן הודעה מוקדמת כאמור בהסכם עבודה.