אנונימית

העברת תפקיד בתקופת הקורונה

עובדת בחברה כ29 שנים. הגדרת תפקיד בהסכם העסקה: מתאמת נסיעות לחו"ל(תפקיד ניהולי זוטר. אחראית תחום) בכפיפות לסמנכ"ל. בעקבות הקורונה ומיעוט בנסיעות לחו"ל - הממונה החליט שאבצע תפקיד אחר כעוזרת לקניינית/מנהלת רכש ובכפיפות לה(שינמוך. מנהלת רכש כפןפה לסמנכל) כשהתפקיד המוצע פקידותי/קלדנות ותרץ זאת כשינוי אירגוני ומיעוט בנסיעות לחו"ל. הסכמתי לעזור לתקופה זמנית עד שנחזור לשגרת הטיסות ובלבד להשאיר את הגדרת התפקיד והכפיפות לסמנכל ולא מתחת לו. אבל התחושה שמה שזמני יהפוך לקבוע ובמייל שקיבלתי אין שום איזכור לזמניות בתפקיד החדש. כיצד עליי לנהוג? תודה

עו"ד אורנה שמריהו

שלום רב, אנחנו בימי קורונה, במן אחר, תשובתי היתה מדובר על הרעה בתנאי העבודה. ואכן, קיימת הרעה בתנאי העבודה, אך זאת בשל המצב העובדתי בארץ. אם שכר עבודתך לא פחת ונותר כשהיה המלצתי לך לא להתפטר ואם אינך מעוניינת במשרה הזו הנך יכולה להתפטר כדין מפוטרת ובית הדין בוודאי ידון בנושא האם מדובר בהרעה מוחשית בתנאי העבודה ואם לאו, לגבי זכאותך בשלום פיצויי פיטורים.