אוסאמה

ימי מחלה - צבירת ימי מחלה

בתלושי המשכורת אין לי צבירת ימי מחלה , יש זכות 27 ימים מחלה קבוע לארוך זמן של כמה שנים , כששאלתי את חשבת השכר בחברה קיבלתי את התשובה הבאה ״ ימי מחלה נצברים עד 90 יום, נשארו לך 27 מתוך ה-90 שלא ניצלת, ולכן אין צבירה נוספת" . היתכן שאין צבירת ימי מחלה בכלל אם ניצלת חלק מ 90 ימים ? אני עובד בחברה יותר מ 10 שנים

עו"ד אורנה שמריהו

טועה טעות מרה חשבת השכר. הנך רשאי לצבור עד 90 ימים, וניתן דוגמא אם היו לך 90 ימי מחלה, ניצלת 20 ימים בחודש אוגוסט, קרי נותרת עם 70 ימים, אך בחודש לאחר מכן, תהא זכאי לצבירה של עד 1.5 ימי מחלה וכך בכל חודש שלאחר מכן.