יצחקוב

האם יש שעות נוספות 100% ?

שלום רב. אני עובד במוסד לימודי. רוב משרתי היא בהוראה וחלק קטן יותר ניהול. איך שהוא יצא שאני רשום כעובד "מנהלי" . היקף משרה מלאה אצלנו הוא 40 שעות (23 שעות הוראה נחשבות 40 ) . אבל אני עובד יותר מזה ( כמובן באישור ולפי החוזה ) , והשעות הללו נחשבות "שעות עודפות" והן משולמות לי בחופשת הקיץ שאז משרתי מצטמצמת. אבל עדיין נשארות הרבה שעות לתשלום, והן רשומות בתלוש כ_ "שעות נוספות 100% " . כלומר לא משלמים תוספת 25% , ומאידך גם לא משלמים הפרשות. השאלה שלי לעניין השעות הנוספות : א. האם זה תקין ? ב. ואם לא תקין כמה שנים לאחור אני יכול לדרוש ? תודה רבה

עו"ד אורנה שמריהו

שעות נוספות משולמות לאחר עבודה של 182 שעות או עבודה ביום של מעל ל 8:36 שעות.