לילך כהן

ביאור נושא בגין התפטרות

שלום !! אני אשמח לקבל בבקשה מענה אם אפשרי . אני עובדת במקום עבודתי כשנה ותשע ומעוניינת לעזוב . בזמן שעבדתי לא שולמו לי דמי הבראה מעולם , והפרשות פנסיוניות מופרשות אך מעוכבות ( הכוונה מופרשות כל כמה חודשים ) פניתי לליבו של המעסיק וביקשתי שיפטרו והתנאי שלהם שאראה להם מסמכים על ניתוח שעברתי ועל ניתוח שאני עתידה לעבור ( לא מעוניינת להעביר לי פרטים אלו מרגישה חדירה לפרטיות ) השאלה אם אוכל להתפטר בדין מפוטר עקב עניין ההבראה והפנסיה ? והאם חוקי לדרוש ממני פרטים על הענינים הרפואיים? תודה

עו"ד אורנה שמריהו

לגבי תשלום דמי הבראה - היה על המעסיק להעביר לך תשלום זה בחודשי יולי ואוגוסט שנה זו. ולכן, ממליצה לך לשלוח מכתב למעסיק ולדרוש ביצוע ההפרשות הפנסיוניות במועד, והיה ולא תתפטרי כדין מפוטרת. אי תשלום דמי הבראה לא מהווה עילה מספקת להתפטרות כדין מפוטר. לגבי מחלה - אינך אמורה לפרט את עילת הניתוח בפני המעסיק.