דנה שכטר

העברת תפקיד - פגיעה בשכר

המעסיק הודיע לי כי המשרה שלי מצטמצמת ולכן אני מפוטרת. נעשה שימוע כחוק. יחד עם זאת הוא הציע לי משרה אחרת (חתימה על חוזה חדש) בשכר הרבה יותר נמוך. האם מדובר בהרעת תנאים?

עו"ד אורנה שמריהו

שאלתך לא מובנת, מצד אחד פוטרת ומצד שני הציע לך עבודה בשכר נמוך יותר. אם בסופו של דבר לא פוטרת, אכן, הנך זכאית להתפטר נוכח ההרעה המוחשית בתנאי עבודתך. אם פוטרת ולאחר מכן, קיבלת את ההצעה אינך מחויבת להסכים לכך.

דנה שכטר

אכן פוטרתי. היה שימוע וקיבלתי גם מכתב סיום העסקה. תוך כדי הוצעה לי עבודה באותה החברה אך בתפקיד שונה עם שכר נמוך יותר. הם כרגע מעוניינים שאחתום חוזה חדש בעבור המשרה החדשה. האם העניין חוקי? האם יש פה עניין של הרעת תנאים?